Edvard Saksehånd (1990)

Edward Scissorhands

En gang for lenge, lenge siden laget en gammel oppfinner en skapning som så ut som en gutt og som han kalte for Edward. Men så døde oppfinneren brått før Edward var helt ferdig. Edward ble alene, uten ordentlige hender. I stedet hadde han saksehender, som han kunne klippe de nydeligste kreasjoner med – eller skjære ting med. Heldigvis kom den snille kosmetikkselgeren Peg på besøk. Hun tok med seg Edward til forstaden Suburbia, og her ble han raskt en populær figur. Men det gikk ikke lang tid før Edward skulle få oppleve at kjærlighet kan være smertefullt, og at verden ikke alltid er så god som man tror.

MELANKOLSK OG HUMORISTISK EVENTYR
Edward Saksehånd er blant Tim Burtons aller mest personlige filmer, en fargesprakende, melankolsk og humoristisk eventyrfortelling med elementer vi kan kjenne igjen fra både tysk ekspresjonisme, Frankenstein, Edgar Allan Poe, så vel som Burtons egen oppvekst i Burbanks forstadsmiljø. Johnny Depp og Winona Ryder gjør storslåtte rolletolkninger av Edward og tenåringsjenta Kim. I rollen som den aldrende oppfinneren finner vi dessuten Vincent Price – et av Burtons virkelig store idoler – i sin siste minneverdige rolle før han gikk bort. Filmmusikken til Danny Elfman er minst like fortryllende som scenografien i Suburbia er sukkersøt og pastellfarget.

Omtale: Cinemateket.no


Regi:

Med: Johnny Depp, Winona Ryder, Dianne West
Lengde: 105 min
Aldersgrense: 9 år
Tema: ,

Blu-ray
Engelsk
Norsk
  • MPLC

    650 kr + MVA.

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.