En dag til i solen (1998)

Etter suksessen med Eggs, gikk det noen år mens Hamer forberedte sin neste film; En dag til i solen. Her forlater vi et gråtungt Norge for den spanske solkysten, uten at det melankolske likevel helt slipper taket. Den unge matrosen Almar forlater skipet for å få reparert sin bestefars lommeur, men blir akterutseilt i en liten spansk kystby. For Almar en helt ny verden, der han gjør nye bekjentskaper og dramatiske erfaringer.

På overflaten ser vi en historie om en uskyldig gutts møte med den spanske underverdenen, men den er i likhet med Hamers andre filmer en sammenstilling av pussige episoder og forunderlig vakre tablåer, som nesten umerkelig endrer karakterenes verdensbilde. En dag til i solen er som et tilbakeblikk på de dagene hovedpersonen fant veien inn i de voksnes rekker.


Regi:

Med: Eric Magnusson, Ingrid Rubio, Nicholas Hope, Francisco Rabal, Louis Cuenca, Pilar Bardem, Leif Andrée, Gran Wyoming, Alfonso Vallejo
Lengde: 95 min
Aldersgrense: 12 år
Tema:

DCP, Blu-ray
Norsk
  • Norsk Filmdistribusjon

    DCP: 1000 kr + mva+ overføringsgebyr på 250 kr
    DVD/BD: 800 kr+mva
    Andre formater: 750 kr+mva
    Nyere kinotitler på DCP kan bestilles via Filmklubbforbundet eller direkte fra byrået (sett oss gjerne i kopi): Kontakt:  martin.svalastog@norskfilmdistribusjon.no.