En engel ved mitt bord

En engel ved mitt bord (1990)

An Angel at My Table

Filmen tar utgangspunkt i selv-biografiene til Janet Frame, New Zealands mest berømte forfatter og dikter. En besettende fortelling om en plaget jente som diagnostiseres som schizofren og tilbringer årevis i institusjoner før sitt gjennombrudd. Campions andre film, ble opprinnelig laget som en serie i tre deler for fjernsyn.

Janet Frame er en av New Zealands mest anerkjente forfattere. I En engel ved mitt bord forteller Jane Campion historien om Janets liv, slik hun selv skildret det i sin selvbiografi. Som barn var Janet relativt sky og sårbar, noe som bidro til å sette henne utenfor. Problemene forsvant ikke etter hvert som hun ble eldre, og hun utviklet en sosial redsel som ble mer og mer hemmende. Når hun feildiagnostiseres som schizofren, er det starten på et langt institusjonsopphold. Samtidig som dette gjør at hun mister flere år av sitt liv, er det da hun innser at det eneste hun vil og må gjøre, er å skrive.

En engel ved mitt bord er mye mer enn en tragisk sykehusskildring eller beretningen om et misforstått geni; det er en fargerik, medrivende fortelling om en person helt utenom det vanlige, som forsøker å komme nærmere en forståelse av egen identitet.

Jane Campion har også regissert The Piano og Sweetie.

,
Regi:

Med: Kerry Fox, Alexia Keogh, Karen Fergusson
Lengde: 158 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: , , ,

DCP
Engelsk
Norsk

€200

  • Nonstop Entertainment

    200 euro + mva.