enunderbar

En underbar jävla jul (2015)

27 år gamle Simon og Oscar har vært sammen i tre år. Sammen med deres gode venninne Cissi, har de kjøpt ett hus i Bromma. Hele huset har et stort behov for renovering, men det er ett rom som har blitt satt som første prioritet. Barnerommet. Det står allerede ferdig ettersom Cissi er 9 måneder på vei. Men hvem er faren til barnet? Det kan være enten Oscar eller Simon… Sammen skal trioen skape en familie. I nesten ett år har de holdt dette hemmelig for familiene deres, men nå kan de ikke vente lengre. Hemmeligheten må frem. Og hvilket tidspunkt passer vel bedre å fortelle nyheten enn dagen der alle familiene er samlet. Nemlig på selveste juleaften! Dagen da alle skal elske hverandre og være snille mot hverandre (Omtale fra Filmweb)

Om regissøren: Helena Bergström er oppvokst i en teaterfamilie.  Bergström gikk ut av Teaterhögskolan i Stockholm i 1988 og slo igjennom som skuespiller i 1992 i den kjente filmen Änglagård, som ble kjent i hele Norden. Utover denne filmen er hun i Norge kjent fra filmer som Änglagård – sommeren etter (1994), Jegerne (1996), Sprengeren (2001) og Heartbreak Hotel (2006)
Bergström ble i 2010 tildelt medaljen Litteris et Artibus «för framstående konstnärliga insatser som skådespelerska och regissör». (Wikipedia)


Regi:

Med: Maria Lundqvist, Robert Gustafsson, Anton Lundqvist, Anastasios Soulis
Lengde: 109 min
Aldersgrense: 6 år
Tema: , ,

Svensk
Engelsk

OBS! Filmen lånes ut gratis i samarbeid med den Svenske Ambassade i Oslo