Encounters at the End of the World (2007)

Det finnes et isolert samfunn ved enden av jordkloden. På Antarktis lever noen hundretalls forskere isolert i et særegent samfunn hvor til og med kjøkkenhjelpen kan forventes å ha en doktorgrad. Kun svært sjeldent kommer utenforstående på besøk hit.

I denne dokumentaren fra 2007 reiser den eksentriske Werner Herzog og hans fotograf, Peter Zeitlinger, til Sydpolen. Her møter de blant annet zoologer, biologer, geologer og – selv om Herzog gjør det klart at dette ikke er enda en pingvinfilm – en pingvinforsker. Resultatet er en film full av interessante karakterer og storslåtte naturbilder. Herzog tar publikum med på en reise til planetens minst tilgjengelige steder, og maler et bilde av en ugjestmild, men uendelig fascinerende del av verden og menneskene som av ulike grunner har havnet der.

Omtale: Verdensteatret.no


Regi:

Med: Werner Herzog, Scott Rowland, Stefan Pashov, Doug MacAyeal, Ryan Andrew Evans, Kevin Emery, Olav T. Oftedal, Regina Eisert
Lengde: 99 min
Aldersgrense: 12 år
Tema:

Blu-ray
Engelsk
Utekstet

Rettigheter hos Werner Herzog Film. Pris ved forespørsel til nfk (at) filmklubb.no.

  • Internasjonal salgsagent

    Rettigheter må skaffes fra utlandet. Pris etter avtale, som regel kostbart, over 200 euro + mva. Ta kontakt for mer info.