Ferris Bueller’s Day Off​ (1986)

Møt Ferris! Han er kongen på haugen og han en mester i å skulke. Og siden det nærmer seg slutten på high-school, har han tenkt å ta seg en siste skulkedag, og det med stil.

Ferris får med seg bestekameraten Cameron og kjæresten Sloane på fridagen sin, samtidig som han gir oss andre noen gode råd og formidler sin livsfilosfi. «Life moves pretty fast. If you don’t stop and look around once in a while, you could miss it.» Ferris får også overbevist Cameron om at skulkedagen best utføres i favorittbilen til Camerons far: en rød 1961 Ferrari 250GT California.

Med den rette blandingen av anarkistisk humor og nedtonet melodrama, har Skulk med stil blitt en klassiker. Rollen som den oppvakte og sjarmerende Ferris var en av Matthew Brodericks første, og forblir sannsynligvis hans mest kjente. Scenen der Ferris griper mikrofonen under et opptog og får hele Chicago til å synge og danse med, er en av high school-filmens mest kjente, og akkurat en slik scene som John Hughes var så god til å lage.

Omtale: Cinemateket


Regi:

Med: Matthew Broderick, Mia Sara, Alan Ruck, Jennifer Grey
Lengde: 103 min
Aldersgrense: 12 år
Tema:

Blu-ray
Engelsk
Engelsk
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.