Flukten fra hønsegården (2000)

Chicken run

På gården til mister Tweedy bor en stor gruppe høner som legger egg. De lengter etter frihet. Når gårdbrukerne vil legge om driften og bruke hønene som paifyll, så haster det å klare å rømme. Kyllingene frykter at de skal bli slaktet, grillet, stekt og plassert i frikassé-gryta. Med den britiske kyllingen Ginger og den amerikanske hanen Rocky i spissen, planlegger fuglene en modig flukt fra gården.

Flukten fra hønsegården er den første spillefilmen fra engelske Aardman Animations, det Oscar-vinnende teamet bak de populære kortfilmene om Wallace og Gromit. Figurene i filmen er laget i leire, og det tok hele fire år å gjøre animasjonsfilmen ferdig.
Omtale: Cinemateket


Regi:
,
Med: Mel Gibson, Julia Sawalha, Phil Daniels
Lengde: 84 min
Aldersgrense: 6 år
Tema: ,

DVD, Blu-ray
Engelsk/ Norsk
Norsk, Svensk, Dansk, Engelsk
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.