För att inte tala om alla dessa kvinnor (1964)

Dette var Bergmans første fargefilm, og det var noe man ikke tok lett på den gangen. Sven Nyquist skjøt 18 000 meter film bare for å lære å håndtere farger og hele staben ble sendt på kurs i fargefilm, hvor de blant annet ble testet for fargeblindhet. Resultatet er blitt en fargesprakende komedie, med referanser til Molière og Holberg. Selv om filmen er en bitende satire over kunstkritikere generelt, lar ikke Bergman kunstnerne slippe helt unna heller.

Vi møter den berømte Cellisten Felix, som holder seg med et helt harem av kvinner. Til hans gods kommer kunstkritikeren Cornelius, fast bestemt på å skrive Felix memoarer, men ting blir ikke helt slik Felix hadde ventet.

Omtale: Cinemateket i Oslo


Regi:

Med: Jarl Kulle, Bibi Andersson, Harriet Andersson, Eva Dahlbeck, Gertrud Fridh, Barbro Hiort af Ornäs, Allan Edwall
Lengde: 80 min
Aldersgrense: 15 år
Tema:

DCP
Svensk
Engelsk

Alle DCP-visninger må godkjennes av SFI, og bør bestilles i god tid før visningen.

  • Svenska Filminstitutet (SFI)

    DCP: 2000 SEK per visning + frakt/overføringsgebyr (det er en fordel å være koblet til MovieTransit).

Blu-ray
Svensk
Engelsk
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.