Fremmed land (1995)

Terra Estrangeira

Fra Sao Paolo til Lisboa

En film som har en tankefull start i dagens Brasil, og som ender opp i Portugal i form av en thriller. En spennende og prisbelønt film, vakkert fotografert i sort/hvitt.

Filmens hovedperson Paco bor sammen med sin mor i Sao Paolo. De er av spansk herkomst og moren har lagt til side penger for at de en dag skal kunne dra tilbake og besøke familien. Da den offentlige økonomien en dag ramler sammen, og myndighetene legger beslag på hele befolkningens sparekonti, rammer det moren så hardt at hun dør. Paco står igjen alene, uten mål og mening i tilværelsen. For å komme seg vekk, sier han ja til et tvilsomt oppdrag som bringer ham til Lisboa. Viklet inn i en smuglermafia, møter han den brasilianske kvinnen Alex som på sitt vis kjemper for å overleve i storbyen. Filmen utvikler seg til å bli en thriller hvor begges liv settes på spill.

Filmen er skrevet og regissert av Salles og Thomas i fellesskap. Daniela Thomas er dramaturg og designer, Salles er kjent for en rekke dokumentarfilmer (bl.a. om Borges, Fellini og Chagall). Fremmed land er hans debut som spillefilmregissør.

,
Regi:
,
Med: Fernanda Torres, Fernando Alves Pinto, Alexandre Borges, Luís Melo
Lengde: 110 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: , , ,

35mm