fremmed ved sjøen

Fremmed ved sjøen (2013)

L'inconnu du lac

Fremmed ved sjøen vant Den skeive palme og prisen for beste regi (Un Certain Regard) i Cannes, og er en kontroversiell og seksuelt dristig film fra den anerkjente filmskaperen Alain Guiraudie.

Det er sommer i Frankrike. Ved et cruising-sted for menn, gjemt unna på strendene ved et vann, faller Franck for Michel, men Michel har en fast forbindelse ved vannet. Når Franck blir vitne til at Michel dreper denne mannen, blir han rystet, men likevel skyver lidenskapen for den farlige mannen enhver fornemmelse for trygghet til side, og de to mennene innleder et forhold. Mens Franck hver dag venter på at Michel skal komme til vannet, blir han venn med Henri, en eldre mann som ikke passer inn i miljøet. Vennskapet deres er ikke basert på sex, men på samtaler og felles perspektiv på deres verden og situasjon. Mens Franck og Michel fortsetter med sin grenseløse kåtskap, ankommer en politimann til vannet etter at liket av Michels drepte forbindelse blir skylt i land på stranden…

(Cinemateket i Bergen)


Regi:

Med: Pierre de Ladonchamps, Christophe Paou, Patrick d’Assumçao, Jérôme Chappatte, Mathieu Vervisch
Lengde: 100 min
Aldersgrense: 18 år
Tema: , ,

DCP, Blu-ray
Fransk
  • Fidalgo

    For å bestille film fra Fidalgo, må filmklubben fylle ut dette skjema: https://filmklubb.no/wp/wp-content/uploads/2023/05/fidalgo-skjema.xlsx og send det til office@fidalgo.no med chloe@filmklubb.no i kopi.

    850,- kr + mva per visning (DCP).

    Frakt frem og tilbake kommer i tillegg.

    Alle kopier sendes i retur til Fidalgo.