Fuckings bygda (2023)

Mariam er i midten av tjueårene og lever et utsvevende liv i Oslo. En dag ringer hennes fremmedgjorte storesøster med en sjokkerende beskjed: De må begrave faren for andre gang.

Dette bringer minnene tilbake til noen år tidligere – rett etter farens bortgang – da Mariam møtte opp høy i farens begravelse, og fikk latterkrampe på verst tenkelige tidspunkt. I skam flyttet hun fra bygda i Gudbrandsdalen til Oslo. Storesøsteren Katrine derimot har bodd alene med farens gullfisk i barndomshjemmet, og er nå opptatt av å rette opp i den forferdelige minnestunden og gi faren en verdig avskjed nummer to. Sammen må de to søstrene finne tilbake til hverandre etter både fysisk og psykisk avstand over flere år. Spørsmålet er bare om det er for sent?

I tillegg til Oslo er Fuckings Bygda skutt både i Ringebu og på Vinstra som er steder der regissøren selv har vokst opp. Produksjonen av filmen har i praksis vært gjennomført uten noen form for budsjettmidler, og er realisert gjennom kollektiv innsats bestående av engasjerte og nyutdannede individer.

Omtale: Oslo Pix


Regi:

Med: Mina Dale, Vilde Moberg, Maria Wiik
Lengde: 73 min
Aldersgrense: 12 år
Tema:

DCP
Norsk
  • Norsk Filmdistribusjon

    DCP: 1000 kr + mva+ overføringsgebyr på 250 kr
    DVD/BD: 800 kr+mva
    Andre formater: 750 kr+mva
    Nyere kinotitler på DCP kan bestilles via Filmklubbforbundet eller direkte fra byrået (sett oss gjerne i kopi): Kontakt:  martin.svalastog@norskfilmdistribusjon.no.