Gladiator (2000)

General Maximus (Russell Crowe) har ledet de romerske styrkene til seier. Enda en krig er over, og han ønsker og dra hjem til kone og barn. Den døende Keiser Marcus Aurelius (Richard Harris) har derimot store planer for Maximus. Arvingen til tronen, Commodus (Joaquin Phoenix), misliker sterkt at Maximus er blitt keiserens favoritt, og beordrer hans henrettelse. Maximus unnslipper døden, men blir tvunget i eksil som slave. Trent opp som gladiator vender Maximus tilbake til Roma. For å vinne over den nye keiseren må han vinne folket, og for å vinne folket må han bli den største gladiatoren i hele romeriket før han kan fullbyrde sin hevn over Commodus.

Ridley Scott (Blade Runner, Alien, Thelma & Loise) slo til med denne filmsuksessen ved inngangen til 2000 tallet. Fra de store historiske dramaene i Hollywoods gullalder, videreførte Gladiator denne klassiske sjangeren, og gjorde den moderne.

Omtale: Cinemateket i Kristiansand


Regi:

Med: Russell Crowe, Connie Nielsen, Joaquin Phoenix
Lengde: 155 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: , ,

Blu-ray
Engelsk
Norsk, Svensk, Dansk
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.