hedwig

Hedwig and the Angry Inch (2001)

Herlig (mørk) humor, et av tidenes beste soundtrack og en hjertevarm historie fortalt på utradisjonelt og fargerikt vis, har gjort denne filmen til en moderne kultklassiker som det er umulig å ikke bli glad av og i.

Kultfilmen Hedwig and The Angry Inch er en sjarmbombe av en film. Komedie, rockemusikal og drama i ett. En anatomisk ukorrekt rock-odyssé og trolig den kuleste filmen du ser i år!

Velkommen til den fantastiske historien om den internasjonalt ignorerte rockestjernen Hedwig!

Hedwig and the Angry Inch er en sjarmbombe av en film. En frisk og unik rockemusikal som klarer kunststykket å både være tøff, rørende, sårbar og morsom på én gang.

Filmen handler om Hedwig, som ble født som gutten Hansel i tidligere Øst-Berlin. Etter en noe mislykket kjønnsskifteoperasjon, reiser hun til USA for å bli rockestjerne, men drømmen går aldri i oppfyllelse. Når eks-kjæresten Tommy blir en stor stjerne, med sanger han har stjålet fra henne, nekter Hedwig å finne seg i sviket.

Hedwig and the Angry Inch ble opprinnelig skrevet som en teatermusikal av skuespilleren John Cameron Mitchell og musikeren Stephen Trask. Stykket ble satt opp off-Broadway i New York, og fikk etter kort tid kultstatus og en trofast tilhengerskare. Noen år senere fikk de to muligheten til å gjenskape magien ved å lage en film av historien, sammen med det opprinnelige teaterensamblet. Filmen ble John Cameron Mitchells debut som regissør, og han spiller også hovedrollen som den tørrvittige og uforglemmelige Hedwig, slik som han gjorde i teateroppsetningen.

Filmen er sånn passe på kanten, og har rikelig med glimt i øyet, vittig dialog og et fantastisk soundtrack. Mer en noe annet er Hedwig and the Angry Inch en historie om identitet, det å være annerledes, og det å gjøre noe som kan være veldig vanskelig: nemlig å “finne seg sjæl”.

(Drammen filmklubb)


Regi:

Med: John Cameron Mitchell, Stephen Trask, Miriam Shor, Michael Pitt
Lengde: 95 min
Aldersgrense: 12 år
Tema: , ,

Blu-ray
Engelsk
  • Filmbank

    Bluray/DVD: £100 per visning + mva. Bestilles via NFK.