Hjem til jul (2010)

Hjem til jul baserer seg i stor grad på den prisvinnende novellesamlingen til Levi Henriksen (han dukker opp i en liten rolle i filmen som vekter) med tittelen «Bare mjuke pakker under treet», og er en rekke små historier holdt sammen av en rammefortelling fra krigen i Jugoslavia. Rammen er usedvanlig mørk til Hamer å være, men hans særpregede humor gjennomsyrer resten av filmen – samtidig som den er dypt alvorlig, alle vi møter står ovenfor vanskelige og potensielt livsendrende valg. Men det er disse valgene som definerer oss som mennesker, tar vi de enkle løsningene eller våger vi å gjøre det rette? Alle historiene foregår på juleaften – fra midt på dagen til langt på natt, og griper løselig inn i hverandre, en klassisk flettverksfilm.

Omtale: Cinemateket


Regi:

Med: Trond Fausa Aurvåg, Fridtjov Såheim, Henriette Steenstrup, Igor Necemer, Reidar Sørensen, Thomas Nordström, Cecilie Mosli
Lengde: 90 min
Aldersgrense: 12 år
Tema:

DCP, Blu-ray
Norsk
Engelsk, Norsk
  • Norsk Filmdistribusjon

    DCP: 1000 kr + mva+ overføringsgebyr på 250 kr
    DVD/BD: 800 kr+mva
    Andre formater: 750 kr+mva
    Nyere kinotitler på DCP kan bestilles via Filmklubbforbundet eller direkte fra byrået (sett oss gjerne i kopi): Kontakt:  martin.svalastog@norskfilmdistribusjon.no.