Hugo Cabret (2011)

Scorseses fabelaktige fortelling om Hugo Cabret er en magisk film for hele familien, og en kjærlig hyllest til pionerene i filmhistorien.

Vi befinner oss i et travelt Paris midt på 1930-tallet. Hugo Cabret er en 12 år gammel foreldreløs gutt som bor inne i et klokketårn på en stor togstasjon. Hans eneste venn er en mystisk, ødelagt og menneskelignende maskin som tilhørte faren hans. Iblant sniker Hugo seg ned for å stjele mat eller små deler til maskinen. Maskinen skal nemlig være i stand til å skrive en hemmelig beskjed. En dag treffer Hugo en eksentrisk jente, Isabelle, og hennes enda mer eksentriske bestefar, pappa George. Snart skal det vise seg at pappa George er ingen ringere enn den kjente, men den glemte filmskaperen George Méliès.

Hugo Cabret er en storslagen hyllest til filmhistorien. Mye av handlingen er direkte inspirert av faktiske filmhistoriske hendelser. Georges Méliès var filmpioneren som eksperimenterte med å lage filmtriks og magi i noen av verdens aller tidligste filmfortellinger.

Omtale: Cinemateket


Regi:

Med: Asa Butterfield, Christopher Lee, Sacha Baron Cohen, Emily Mortimer, Chloë Grace Moretz, Ben Kingsley
Lengde: 126 min
Aldersgrense: 6 år
Tema: , ,

Blu-ray
Engelsk
Engelsk, Norsk, Dansk
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.