Hva skjedde med Torstein Raaby? (2022)

Torstein Raaby ble født på Andøya i 1918, og var radiooperatør, agent for britiske Secret Intelligence Service og Nord-Norges største krigshelt. Og som om ikke dét var nok, var han med på Kon-tiki som telegrafist i 1947, og døde under en mystisk ekspedisjon til Nordpolen i 1964. Man skulle tro at en slik mann hadde satt dype spor etter seg i norsk samfunnsliv og historie, men historien om Torsteins liv er langt på vei glemt. Dette til tross for at Raabys bragder fra krigsårene ikke står noe tilbake for merittene til de mer berømte motstandsmennene fra det sentrale Østlandet.

I sin nye dokumentarfilm tar Stian Indrevoll mål av seg å finne ut hva som skjedde med Raaby og hvorfor vi vet så merkelig lite om ham. Dette er Indrevolls store livsprosjekt, og hans interesse for tematikken er like lidenskapelig som den er smittsom. HVA SKJEDDE MED TORSTEIN RAABY? er en spennende historisk etterforskning av en av våre mest gåtefulle krigshelter.


Regi:

Med: Chris André Lee, Thor Heyerdahl, Torstein Raaby, Knut Haugland
Lengde: 88 min
Aldersgrense: 6 år
Tema:

DCP
Norsk
  • Norsk Filmdistribusjon

    DCP: 1000 kr + mva+ overføringsgebyr på 250 kr
    DVD/BD: 800 kr+mva
    Andre formater: 750 kr+mva
    Nyere kinotitler på DCP kan bestilles via Filmklubbforbundet eller direkte fra byrået (sett oss gjerne i kopi): Kontakt:  martin.svalastog@norskfilmdistribusjon.no.