i det landet

I det landet (1997)

(W toj stranje)

Bittersøt, folkelig komedie om det beinharde livet i Arkhangelsk. Livet er alt annet enn lettvint på den russiske landsbygda, men innbyggerne i den lille landsbyen står på med en ukuelig optimisme og et beundringsverdig livsmot.

Bonden Nicolay blir grundig mishandlet av sin kone og svigermor mens han venter på komme på et kursted sørpå for behandling av et slemt magesår. Arbeidslederen Chapurin leder en nytteløs enmannskamp for å bekjempe alkoholens skadevirkninger i lansbygda. På vegne av sin ugifte datter fører en håpefull mor en lidenskapsfull korrespondanse med en fengselsinnsatt som en dag slipper fri og dukker opp i landsbygda.

Om regissøren:
Lidia Bobrova er født i Zabailalie, Russland, i 1952. Hun har studert manusskriving og regi, og har jobbet på mange produksjoner på Lenfilm Studios. I det landet er hennes tredje spillefilm. «St. Petersburg og Moskva er bare toppen av det russiske isfjellet», sier hun. «Landsbyen er en viktig kulturell kraftkilde som er lite verdsatt i det sentraliserte Russland. Men filmkunst kan bringe mennesker sammen».


Regi:

Med: Dmitri Klopov, Vladimir Bortchaninov, Anna Ovsjannikova
Lengde: 85 min
Aldersgrense:
Tema: , ,

35mm
Russisk
Norsk