Irma La Douce (1963)

Filmen forteller historien om Nestor Patou, en ærlig politimann, som etter å ha blitt overført fra Bois de Boulogne til et mer urbant nabolag i Paris, oppdager en gate full av prostituerte. En politi-inspektør, som er Nestor`S overordnede, og de andre politibetjentene, har lenge vært klar over prostitusjonen – men de tolererer de prostituerte i bytte mot bestikkelser. Inspektøren, en klient av de prostituerte, gir Nestor sparken.

Nestor blir senere venn med Irma La Douce (spilt av Shirley MacLaine) en populær prostituert. Nestor forsvarer Irma mot hennes voldelige hallik, Hippolyte, og de flytter inn sammen, men han blir snart hennes nye hallik. Ved å bruke en forkledning oppfinner han et alter-ego, «Lord X», en britisk lord, som blir Irmas eneste klient. Men Nestor må samtidig finne seg mye mer arbeid for å tjene penger som «Lord X» betaler til Irma. Når Irma ønsker å forlate Paris sammen med den fiktive Lord X, bestemmer Nestor seg for å avslutte opplegget.

Uvitende om at han blir forfulgt av Hippolyte, finner Nestor en øde strekning langs elven Seine, og kaster sin forkledning i elven. Hippolyte, som ikke har sett Nestor skifte klær, ser «Lord X» sine klær flyte i vannet. Han konkluderer derfor med at Nestor myrdet lorden. Nestor blir arrestert. Men han mener at fengslene er fulle av uskyldige mennesker, bare fordi de fortalte sannheten uten å bli trodd. Nestor innrømmer å ha drept Lord X, men bare på grunn av hans kjærlighet til Irma. Etter å ha blitt dømt finner Nestor ut at Irma er gravid, og han ønsker å flykte fra fengsel for å returnere til Irma.


Regi:

Med: Jack Lemmon, Shirley MacLaine
Lengde: 140 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: ,

16mm

Denne 16mm-kopien både ser og høres kjempebra ut. Er av merket tech/scope, som betyr at den er technicolor og scope. Man må ha anamorfot for å vise den. Noe lukt av eddik. Men filmen fremstår ellers veldig fin og går flott i maskinen.

  • Rettigheter uavklart

    Filmklubbforbundet har filmkopien, men det er uklart hvem som har rettigheter.