Joyland (2022)

I sin debutfilm leker regissør Saim Sadiq med farger, musikk, kjønnsstereotypier og fordommer i en rørende og vakker film om en marginalisert gruppe i Pakistan.
Vi blir introdusert til en pakistansk storfamilie som bor under samme tak. Den ene av de to brødrene venter sitt fjerde barn, men også dette er en datter. Det faller på skuldrene til den yngste sønnen, Haider, som lever i et barnløst ekteskap, å få en sønn som kan føre familiens ære videre. Forskjellen mellom de to brødrene forsterkes ytterligere når yngstesønnen får jobb på et erotisk dansetater. Der skal han jobbe som danser for en transkvinne. Komplikasjonene tårner seg opp når han forelsker seg i showets stjerne.

Joyland tar opp mange følsomme temaer som patriarkalske normer, kvinner som ses på som rugekasser, samt homofobi og transfobi. Det er en emosjonell, ærlig og rå film, men den er også visuelt levende og vakker. Joyland er Pakistans kandidat til beste internasjonale film under Oscar-utdelingen i 2023.

Omtale: Tiff.no


Regi:

Med: Ali Junejo, Rasti Farooq, Alina Khan, Sarwat Gilani
Lengde: 126 min
Aldersgrense: 12 år
Tema:

Blu-ray
Urdu
Norsk

Rettigheter hos Njuta films. Pris 300 euro.

  • Internasjonal salgsagent

    Rettigheter må skaffes fra utlandet. Pris etter avtale, som regel kostbart, over 200 euro + mva. Ta kontakt for mer info.