Kaptein Volkonogov unnslipper

Kaptein Volkonogov unslipper (2021)

Kapitan Volkonogov bezhal

En offiser på rømmen gjennom Leningrads gater i en storslagen film som er like deler thriller og moralsk fabel.

Den unge Kaptein Volkonogov er del av Sovjetunionens elite som offiser i det beryktede NKVD. Året er 1938 og han leder arrestasjoner og forhør av mistenkte spioner og forrædere. Anklagene går helt inn i kommunistpartiets og militærets egne rekker. Paranoiaen er total og har du først blitt anklaget for noe, er Gulag-leirene det beste du kan håpe på. Men snart viser det seg at også Volkonogov er under mistanke. Han vet ikke hva han har gjort galt, men når han skjønner at nettet holder på å snøre seg sammen, så rømmer han. Med seg tar han en mappe med navn på alle han selv har vært med å forhøre. Og med sine tidligere kolleger i hælene starter han en farlig flukt gjennom byens gater for å oppsøke ofrenes pårørende og be om tilgivelse.

Kaptein Volkonogov unnslipper kombinerer flere elementer fra klassiske russiske historiefortellinger. Metafysiske elementer og store moralske spørsmål om individets ansvar ligger i bunnen for en medrivende og visuelt mesterlig utført film. Gradvis glir thriller-sjangeren over til å bli et særegent filmatisk verk om et menneske som prøver unnslippe ikke bare de som jakter ham, men et helt system som har.

Omtale: Filmweb

, ,
Regi:
,
Med: Yuriy Borisov, Timofey Tribuntsev, Aleksandr Yatsenko, Nikita Kukushkin, Vladimir Epifantsev
Lengde: 125 min
Aldersgrense:
Tema: , ,

DCP
Russisk
Norsk
  • Fidalgo

    For å bestille film fra Fidalgo, må filmklubben fylle ut dette skjema: https://filmklubb.no/wp/wp-content/uploads/2023/05/fidalgo-skjema.xlsx og send det til office@fidalgo.no med chloe@filmklubb.no i kopi.

    850,- kr + mva per visning (DCP).

    Frakt frem og tilbake kommer i tillegg.

    Alle kopier sendes i retur til Fidalgo.