Kes

Kes (1969)

Betegnet som en av de ti beste filmene i det 20. århundre av British Film Institute!

Ken Loach’s Kes er filmens vesentligste portrett av arbeiderklassen i Nord-England. Billy (en slående autentisk David Bradley) er en 15 år gammel gruvearbeidersønn som med sitt tette bånd til en vill falk får en åndelig virkelighetsflukt fra sin meningsløse tilværelse. Kes etablerte det sosio-politiske engasjementet og den kunstneriske briljansen til Loach, og ga «den britiske sinte unge mannen»- filmene fra 60-tallet en ny grad av autentisitet med bruk av ekte innspillingssteder og amatørskuespillere. Loach’s gripende oppvekstdrama forblir den nå legendariske filmskaperens mest  kjærkomne og innflytelsesrike film.

(oversatt fra The Criterion Collection)


Regi:

Med: Dai Bradley, Freddie Fletcher, Brian Glover
Lengde: 113 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: ,

Blu-ray
Engelsk
Engelsk
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.