Klassen (2008)

Entre les murs

François Bégaudeau jobbet et år på en ungdomsskole i Paris før han skrev boken Entre Les murs om sine erfaringer som lærer. Regissør Laurent Cantet hadde lenge hatt lyst til å lage en film om lærere og elever. I boken fant han alt stoffet han trengte – og han fant ut at forfatteren var den perfekte hovedrolleinnehaveren. Filmen er et resultat av stor humanisme. En ekte, medrivende og spennende skildring av en lærers hverdag.

I to timer er vi som en flue på veggen i en ungdomsskoleklasse i en forstad til Paris. Læreren François Bégaudeau (som faktisk spiller seg selv!) forsøker å legge forholdene til rette slik at den brokete gjengen av pubertal energi og rebelsk kreativitet kommer til uttrykk på en konstruktiv måte. Han forsøker å se samtlige elever, hjelpe, oppmuntre og rettlede.

«One of the most substantive and purely entertaining movies in competition at Cannes» Variety

«The Class is as fluid and thought-provoking as contemporary realist cinema can get» Screen Daily

Vinner av Gullpalmen i Cannes.
Filmkritikerprisen under Haugesund filmfestival 2008

Klassen ble en stor kritiker- og publikumsuksess i Frankrike og var landets Oscar-kandidat.


Regi:

Med: Francois Bégaudeau
Lengde: 128 min
Aldersgrense: Tillatt for alle
Tema: ,

DVD, 35mm
Fransk
Norsk
  • Arthaus

    Visninger på DVD/Bluray: 250 kr. Visninger på DCP: 450 kr + mva. Obs! DCP bestilles direkte fra arthaus. Kontakt: annemarte@arthaus.no.

    DCP-ene overføres til kinoene digitalt, med mindre noe annet er spesifisert. Overføringsgebyr ligger på 300 kroner + mva.