Knutsen & Ludvigsen (1974)

Knutsen & Ludvigsen sto i en helt egen klasse som underholdere for norske barn. De utgjorde sitt eget univers, og appellerte helt bevisst like mye til unge og voksne. De absurde og lett anarkistiske historiene om Grevlingen, Kaptein Knutsen og Det Store Dyret har overlevd trygt helt til vår tid.

Knutsen & Ludvigsen så dagens lys i Trondheim i 1969, der Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen var aktive som studenter, visesangere og revyforfattere. De gjorde også en serie ”barnetimer” for den lokale studentradioen. I 1970 fikk de lage hørespill for Barnetimen for de minste på NRK, samme år som de spilte inn sin første LP-plate.

Dette hørespillet ble til et teaterstykke i 1973 – en solid suksess på Oslo Nye med Harald Heide-Steen jr. og Rolf Just Nilsen som de to fyrene i tunnelen. Ola Winger hadde lyst til å lage film av materialet, i en tid der det ikke akkurat vrimlet av hjemlige kinotilbud for barn. Knutsen & Ludvigsen hadde premiere 19. desember 1974 på Klingenberg og Palassteatret i Oslo.


Regi:

Med: Harald Heide-Steen Jr., Rolf Just Nilsen, Arve Opsahl, Willie Hoel, Carsten Winger, Ulf Wengaard, Aud Schønemann
Lengde: min
Aldersgrense: 6 år
Tema: , ,

Blu-ray
Norsk
Norsk, Engelsk
  • Norsk Filmdistribusjon

    DCP: 1000 kr + mva+ overføringsgebyr på 250 kr
    DVD/BD: 800 kr+mva
    Andre formater: 750 kr+mva
    Nyere kinotitler på DCP kan bestilles via Filmklubbforbundet eller direkte fra byrået (sett oss gjerne i kopi): Kontakt:  martin.svalastog@norskfilmdistribusjon.no.