Koko di Koko da 1

Koko-di, koko-da (2019)

Dette er noe utenom det vanlige. Svenske Johannes Nyholm, kjent for den virale youtube-hiten Las Palmas og den strålende spillefilmdebuten Kjempen, er tilbake med en ravnsvart og briljant horror-komedie med absurde elementer som kan minne om David Lynch og et ubehag som kan matche filmene til Michael Haneke. Denne filmen er ikke for de sarteste sjelene.

Filmens hovedpersoner er paret Elin og Tobias, som reiser på telttur i håp om å gjenfinne hverandre og bearbeide sorgen etter deres datters død. Før de vet ordet av det, blir de fanget i en endeløs strøm av meningsløs og plutselig vold ute i den mørke skogen. Alt sammen til tonene av den svenske barnesangen «Koko-di Koko-da» fremført av den folkekjære danske sangeren Peter Belli i en ikke uvesentlig og mer enn infernalsk rolle.

Innimellom får vi sekvenser med den nydeligste skyggeanimasjon laget av Nyholm selv, som forsterker det uvirkelige preget som filmen har. Koko-di Koko-da er en ganske filleristende filmopplevelse, men det er også en av fjorårets mest lysende originale filmer.

(Cinemateket)

,
Regi:

Med: Leif Edlund, Ylva Gallon, Peter Belli
Lengde: 86 min
Aldersgrense: 18 år
Tema: , ,

DCP, Blu-ray
Svensk, dansk
Norsk
  • Fidalgo

    For å bestille film fra Fidalgo, må filmklubben fylle ut dette skjema: https://filmklubb.no/wp/wp-content/uploads/2023/05/fidalgo-skjema.xlsx og send det til office@fidalgo.no med chloe@filmklubb.no i kopi.

    850,- kr + mva per visning (DCP).

    Frakt frem og tilbake kommer i tillegg.

    Alle kopier sendes i retur til Fidalgo.