Voguing with Beethoven

Kortfilmfavoritter fra Grimstad 2021 (2021)

Kortfilmfavoritter fra Grimstad 2021 er en samling høydepunkter fra årets Kortfilmfestival. Utvalget er gjort av Filmklubbforbundet og består av 8 filmer i ulike sjangere. Sammen utgjør de et program på 75 minutter. Samlingen finnes på DCP, Bluray og digital fil (mp4), og tilbys gratis for filmklubber. Påsynslenke kan ettersendes ved forespørsel.

 1. Farsen, 7 min.
 2. Play Schengen, 15 min.
 3. Ruben – Mama Don`t Know, 4 min.
 4. Mamma, 15 min.
 5. Det jeg ønsker du hadde sagt til meg, som du aldri kommer til å si, 11 min.
 6. Voguing With Beethoven, 5 min.
 7. The Wonders Beneath the Sea, 18 min.
 8. Boy Pablo – Hey Girl, 5 min.

Farsen 1536x864
Farsen

Farsen – Anja Petkovic Karlsen, Vanja Maria Kern Vestenfor, 7 min.
Det er ledig rom i et kollektiv og en potensiell leietaker skal intervjues og vurderes, men reglene for intervjuet smuldrer sakte opp. En komedie – en farse – inspirert av teatrets absurde, surrealistiske og groteske tradisjoner.

Om regissørene: Anja og Vanja er nyetablerte filmskapere med bakgrunn i forskjellige deler av kunstfeltet. Anja er arkitekt og scenograf, Vanja er skuespiller med utdannelse innen fysisk teater. Til felles har de et ønske om å uttrykke seg og fortelle historier gjennom et lekent og sterkt formspråk. De har et engasjement og talent for å få fram det humoristiske i det alvorlige og det sårbare i det humoristiske.

NKD2 Play Schengen
Play Schengen

Play Schengen – Gunhild Enger, 15 min.
Et gamingselskap lager et spill om EU for ungdom hvor man som en nasjonalfugl kan parre seg og bygge reder over landegrenser, men kun ifølge gjeldende visumregler. Vi følger to spilldesignere som gjenskaper den europeiske union i piksellert grafikk for at Schengen skal appellere til de yngre. Spørsmålet er bare: Kan det la seg gjøre?

Om regissøren: Gunhild Enger har eksamen fra Edinburg College of Art og regiskolen i Gøteborg. Hennes eksamensfilm, BARGAIN, ble nominert til en BAFTA og vist på festivaler over hele verden. PREMATURE vant priser for beste film ved flere festivaler, og hennes forrige kortfilm, THE COMMITTEE, hadde premiere ved Locarno filmfestival i 2016. Hun jobbet også med casting for Ruben Östlunds Gullpalmevinner THE SQUARE. Siden 2020 har hun vært med i det internasjonale manusutviklingsprogrammet LIM, hvor hun utvikler sin første langfilm.

Ruben Mama Dont Know
Mama Don’t Know

Ruben – Mama Don`t Know – Sigurd Fossen, 4 min.
Låten skildrer Rubens mors verste mareritt og forestillinger om hvordan popbransjen og dens skyggesider kan påvirke ham.

Om regissøren: Sigurd Fossen startet sin karriere med å lage skatefilmer for venner, og har holdt det gående siden. Han er en kreativ og ambisiøs filmskaper med et blikk for detaljer, og en lidenskap for å skape gripende visuelle historier. Har jobbet for merkevarer som Tine, DNB, Aker Solutions, m.flere, og artister som bl.a. Aurora, JP Cooper, Astrid S, Sigrid, Ruben.

Mamma 1536x863
Mamma

Mamma – Aslak Danbolt, 15 min.
Det er julaften og Synnøve søker etter sin narkomane datter Michelle i en nesten øde by. I løpet av kvelden havner hun i en umulig situasjon der hun blir tvunget til å ta et valg. Synnøve og Michelle er mor og datter i virkeligheten og spiller versjoner av seg selv i en historie som er veldig nær deres eget liv.

Om regissøren: Aslak Danbolt har en bachelor i dokumentarregi fra Høgskolen i Lillehammer (2009) og en master fra The London Film School (2014) der han fokuserte på å skrive og regissere fiksjon. MAMMA er det første prosjektet der han kombinerer de to sjangrene.

Det jeg ønsker du
Det jeg ønsker du hadde sagt til meg, som du aldri kommer til å si.

Det jeg ønsker du hadde sagt til meg, som du aldri kommer til å si. – Lilja Ingolfsdottir, 11 min.

Et møte mellom en ung kvinne og hennes far på et hotellrom i Oslo. En krystall av umulige og mulige tidslinjer avslører aspekter av intimitet og ødelagte forbindelser mellom far og datter.

Om regissøren: Lilja Ingolfsdottir er utdannet ved London International Film Scool, FAMU – Chezc National Film School of Prague, i tillegg til å ha en bachelor i litteratur fra Universitetet i Oslo. Ingolfsdottir har laget rundt 20 kortfilmer, som har blitt vist over hele verden, på forskjellige festivaler og TV-kanaler.

Voguing with Beethoven
Voguing with Beethoven

Voguing With Beethoven – Emilie Norenberg, 5 min.
I ære av Beethovens 250. fødselsdag inviterte Norsk kammerorkester Norenberg til å regissere en kortfilm som aktualiserte komponistens arv gjennom moderne uttrykksmåter. Resultatet er en film om identitet og tilhørighet, hvor «høykultur» møter subkultur.

Om regissøren: Emilie Norenberg er utdannet regissør fra The Arts University of Bournemouth (2014). Hun er representert av Bacon og jobber i Oslo med musikkvideo, kortfilm og reklame.

Wonders beneath the Sea 1 1536x864
The Wonders beneath the Sea

The Wonders Beneath the Sea – Ellen Ugelstad, 18 min.
En kvinne inviterer moren sin til en undervanns-restaurant for å feire 70-årsdagen hennes. Deres tilsynelatende hverdagslige samtale åpner opp for spørsmål om individ og samfunn, privilegier og ansvar, tilhørighet og avvisning. Gullstolvinner – beste norske kortfilm.

Om regissøren: Ellen Ugelstad er norsk filmskaper bosatt i Oslo. Hun studerte filosofi og antropologi ved Universitetet i Oslo, før hun flyttet til California og tok en bachelor i film. Hennes debut “Indian Summer” ble nominert til International Young Talent Award på DOK Leipzig og Nordic Dox Award på CPH: DOX og ble nominert til to Gullruten-priser. Kortfilmen “Møterommet” vant beste manus på Den norske kortfilmfestivalen i 2017.

Boy Pablo Hey girl
Hey Girl

Boy Pablo – Hey Girl – Eivind Landsvik, 5 min.
En tidløs historie om den første kjærligheten. Gullstolvinner – beste musikkvideo.

Om regissøren: Eivind Landsvik har gjort seg bemerket som musikkvideoregissør. De siste årene har han fokusert på fiksjon. Han jobber for tiden med utvikling av et lengre prosjekt.

Les mer om norsk kortfilm i Z filmtidsskrift. Bestill bladet her!

DCP, Blu-ray, Digital fil
 • NFK (Kortfilm)

  Filmklubber kan vise kortfilmpakker gratis. For visning av enkeltkortfilm, da kontakt med chloe (at) filmklubb.no for prisavklaring.