Kortfilmfavoritter fra Grimstad 2022 (2022)

Kortfilmfavoritter fra Grimstad 2022 er en samling med høydepunkter fra Kortfilmfestivalen. Utvalget er gjort av Filmklubbforbundets ansatte og består av filmer i mange ulike sjangere. Samlingen finnes på DCP og Blu-ray, og tilbys gratis for filmklubber.

 1. More Woman More Cry, 24 min
 2. Head High, 3 min
 3. Hvem er Katharina, 14 min
 4. Untitled, 2 min
 5. Regissøren, 13 min
 6. Kjære gud, 11 min
 7. Serenity, 4 min
 8. Bankrånet, 7 min

 

More Woman More Cry – Anne Haugsgjerd, 24 min

En film som fanger livets skjønnhet og skjørhet. Med levende klarhet, stor fantasi og slu humor gir Haugsgjerd tankevekkende refleksjoner om familie, kunst, aldring og tidens flyt på en humoristisk og poetisk måte. Uten flauhet, men full av tvil, viser filmen en frigjort filmskaper som betrakter livet sitt og stiller spørsmålet: Hva nå? Filmen vant Terje Vigen-prisen under Kortfilmfestivalen 2022.

Om regissøren: Anne Haugsgjerd er født i 1944. Har laget flere kort- og novellefilmer. Jobber både innen dokumentar, fiksjon og hybrid-sjangrene

Head High – Arne Andreas Opheim, 3 min

Musikkvideo. Musikk: Knut Kippersund. En utforsking av hvordan natten skaper sitt eget pusterom for kjærlighet og total frihet. En hyllest til nattens Oslo; stille, alene og observerende, med små rom av hemmeligheter og hastig kjærlighet.

Om regissøren: Arne Andreas Opheim har bakgrunn innen PR og markedsføring. Han har jobbet med film for flere store kampanjer innen reklame, samt med produkt- og informasjonsfilmer. Head High er hans regi- og muskkvideodebut.

Hvem er Katharina – Ida H. Eldøen, 14 min

I ung alder begynner Katharina å tenke at hun kan være homofil. For å finne sin seksuelle identitet henvender hun seg til film og tv, og ut fra representasjonene skaper hun et bilde av hvordan hun burde være. Et bilde som er langt fra den sjenerte og redde jenta hun egentlig er. Gjennom en allvitende fortellerstemme hører vi hennes historie, hennes tanker og følelser, og vi tar del i hennes reise for å finne og frigjøre seg selv.

Hvem er Katharina er en personlig historie, basert på regissørenes egne erfaringer. Den forteller en historie om å finne ditt sanne jeg, og viktigheten av representasjon.

Om regissøren: Ida H. Eldøen er en norsk forfatter, regissør og produsent. Hun har en mastergrad i filmvitenskap fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, og studerte ved Nordland kunst- og filmhøgskole.

Untitled – Mohamed Chakiri, 2 min

Å henge ved den lokale kiosken og se på folk avslører noen ganger de mørkeste sannhetene. Filmen tar for seg rasismens absurditet på en vanlig dag.

Om regissøren: Mohamed Chakiri er utdannet filmregissør fra Den Norske Filmskolen

Regissøren – Ingrid Liavaag og Linda Gathu, 13 min

En nyutdannet kvinnelig regissør ønsker å sette opp en afro-futuristisk forestilling med sin teatergruppe på Nationaltheatret. Hun er invitert til å pitche prosjektet sitt for teatersjefen, men møtet går ikke som planlagt. Hun forstår raskt at den kunstneriske lederen er mer interessert i hva hun representerer enn hva hun har å si.

Om regissørene: Ingrid Liavaag er en norsk kunstner, regissør og skuespiller. Hun jobber innen film og scenekunst og i krysningspunktet mellom scenekunst, film og videoinstallasjon. I 2021 fullførte sin mastergrad med fordypning i film og scenekunst ved kunsthøgskolen i Oslo. Hun har laget flere kortfilmer vist ved festivaler nasjonalt og internasjonalt og jobber for tiden med sin første spillefilm. Hun er medgrunnlegger av filmkollektivet Peggy Høy og det tverrfaglige scenekunst kollektivet LiLiRe.

Linda Gathu er en skuespiller, regissør og manusforfatter basert i Norge og Storbritannia. Hun er utdannet ved The Royal Central School of Speech and Drama og ved Kunsthøgskolen i Oslo. Arbeidet hennes er bestilt av Nationaltheatret og hun er for tiden dramatiker i residens ved Dramatikkens hus.

Kjære gud – Ivar Aase, 11 min

Alkoholisert og arbeidsløs, søker Pål lykken på den lokale puben og får en siste sjanse til å redde seg fra livets misære. «Kjære Gud» er en mørk, jærsk musikal-kortfilm med artisten General Forsamling. Filmen er en oppfølger til «Den som ler sist» som ble vist på Kortfilmfestivalen i 2017.

Om regissøren: Ivar Aase har en bachelorgrad i fiksjonsregi fra Den norske filmskolen og en mastergrad fra Norges Handelshøyskole. Han har regissert flere kortfilmer, samt spillefilmen Blåtur (2013).

Serenity – Kaveh Tehrani, 4 min

Hva skjer når Augmented Reality gjør de digtale ekkokammerne våre virkelige? Serenity er en kortfilm om teknologi, syn og spiritualitet.

Om regissøren: Regissør Kaveh Tehrani er født i 1978 i Tehran, Iran. Han bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet ved Høgskolen i Lillehammer, Universitetet i Oslo og European Film College, Ebeltoft, Danmark.

Bankrånet – Fanny Ovesen, 7 min

En visjonær lærer på en ungdomsskole prøver å lære elevene hvordan man lager en film.

Om regissøren: Fanny Ovesen er en svensk manusforfatter og regissør. Hun har en bachelor i samfunnsvitenskap og media fra Sverige, og en regissørgrad fra Den norske filmskolen. Avgangsfilmen hennes fra sistnevnte, kortfilmen She-Pack, vant Gullstolen under Kortfilmfestivalen i 2019.

 

DCP, Blu-ray
Engelsk
 • NFK (Kortfilm)

  Filmklubber kan vise kortfilmpakker gratis. For visning av enkeltkortfilm, da kontakt med chloe (at) filmklubb.no for prisavklaring.