Kortfilmfavoritter fra Grimstad 2023 (2023)

Kortfilmfavoritter fra Grimstad 2023 er en samling med høydepunkter fra Kortfilmfestivalen. Utvalget er gjort av Filmklubbforbundets ansatte og styre og består av filmer i mange ulike sjangere. Samlingen finnes på DCP og Blu-ray, og tilbys gratis for filmklubber.

  1. Komplikasjoner, 14 min
  2. Alenevandrer, 13 min
  3. Den lesbiske dalen, 5 min
  4. Alt på en gang, 8 min
  5. Havnesjefen, 7 min
  6. Runde to, 11 min
  7. Morild – Kvelertak, 14 min

 

rudy og lynmonsteret

Komplikasjoner – Ivar Aase, 14 min

En uskyldig cam-session utvikles til et drama på liv og død, og Lotte får noen uventede oppvåkninger. Vinner av Gullstolen for beste norske kortfilm 2023, Timeglass pris 2023.

rudy og lynmonsteret

Alenevandrer – Kristian Bye Olsen, 13 min

Kristian er en ung gutt som lider av angst og flyskrekk, men han vil overvinne frykten for å reise til Tokyo, Japan. Filmen fanger Kristians følelser og opplevelser i alle utfordringene han møter på veien. Vinner av Kritikerprisen 2023.

rudy og lynmonsteret

Sliteneliten – Den lesbiske dalen – Marin Håskjold, Christa Barlinn Korvald, Io Sivertsen, 5 minutter

En musikkvideo for bandet Sliteneliten.

rudy og lynmonsteret

Alt på en gang – Henrik Dyb Zwart, 8 min

Du har hørt det før: et øyeblikk kan forandre livet. Som om man kan peke på et eksakt tidspunkt da ting endret seg. For Jakob er alt bare en myriade av minner, i en haug oppå hverandre. Som om alt skjedde samtidig. «ALT PÅ EN GANG er en formsterk og høyst underholdene kortfilm om de store og små minnene i livet, den eneste norske filmen vist under Filmfestivalen i Venezia siden 2009.» – Vega Scene

rudy og lynmonsteret

Havnesjefen – Mia Ludvigsen Henriksen, Konrad Hjemli, 7 min

Historien om en svane, Havnesjefen, og hvordan han gikk fra å være et elsket byikon til en ettersøkt kriminell.

rudy og lynmonsteret

Runde to – Frøydis Fossli Moe, 11 min

Hanne og Daniel ender opp hos Hanne etter en vellykket date. På soverommet skjer et sammenbrudd i kommunikasjonen som tar den blomstrende romansen ut i grumsete vann, og begge ender opp såret og forvirret. En film om gråsonene rundt hva som definerer overgrep.

rudy og lynmonsteret

Kvelertak – Morild – Fredrik S. Hana, 14 min

Musikkvideo for bandet Kveltertak. Hva om det fantes en bok som samlet et bredt spekter av eventyr og historier, helt annerledes enn i de skandinaviske verkene vi alle kjenner og elsker. Historier som var altfor merkelige, uforklarlige og tvetydige for Asbjørnsen og Moe.

DCP, Blu-ray, Digital fil
Norsk
  • NFK (Kortfilm)

    Filmklubber kan vise kortfilmpakker gratis. For visning av enkeltkortfilm, da kontakt med chloe (at) filmklubb.no for prisavklaring.