Krigeren og keiserinnen (2000)

Der Krieger und die Kaiserin

Krigeren og keiserinnen er et av høydepunktene fra karrieren til den tyske auteuren Tom Tykwer, og en film som når svimle episke høyder. Det handler om kjærlighet og tilfeldighetenes spill i livet; om hvordan én enkelt hendelse sender livet avgårde i en retning som ingen kunne ane på forhånd.

Krigeren og keiserinnen er på samme tid en kjærlighetsfilm og en spenningsfilm, en film som balanserer mellom formmessig intensitet og menneskelig varme, mellom hypnotiske bilder og rørende følelser. ”Jeg ville skape en film som både i stemning og følelse er en ny og fullkommen subjektiv opplevelse,” sier Tykwer. ”–  samtidig som den presenterer publikum for interessante karakterer, mennesker som man virkelig kan forholde seg til og identifisere seg med.” I filmen møter vi Franka Potente som sykepleieren Sissi, og den tydelig forstyrrede eks-soldaten Bodo. Han redder livet hennes med et sugerør … og deretter blir ingenting det samme.

Krigeren og keiserinnen er den filmen som ligger nærmest min egen forestilling om hvordan den ideelle film bør være,” har Tom Tykwer sagt. ”Dette er filmen som klarest uttrykker det jeg vil si. Og alt hva jeg som filmskaper selv søker.”

(Cinemateket)


Regi:

Med: Franka Potente, Benno Fürmann, Joachim Król, Marita Breuer, Jürgen Tarrach, Lars Rudolph
Lengde: 135 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: ,

35mm, DVD
Tysk
Norsk
  • Arthaus

    Visninger på DVD/Bluray: 250 kr. Visninger på DCP: 450 kr + mva. Obs! DCP bestilles direkte fra arthaus. Kontakt: annemarte@arthaus.no.

    DCP-ene overføres til kinoene digitalt, med mindre noe annet er spesifisert. Overføringsgebyr ligger på 350 kroner + mva.