Kult og kort IV

Kult og Kort IV: Løse skruer! (2019)

Denne fine kortfilmpakken tilbys gratis for filmklubbene på DCP og Bluray. Filmene passer for hele familien, selv for de minste i følge med mamma eller pappa. 

Til sammen er det syv filmer med i pakken, og i år er det «Løse Skruer!» som er tema. Filmene tematiserer hvordan det er å føle seg litt annerledes, og skildrer figurer som på hver sin måte har «en skrue løs».

  1. Zara og dei: Gorillahjerne til middag. Bjørn Sortland og Nils Johan Lund. 2017. 7 min
  2. Tindra set fyr. Andreas Paleologos, 2016. 10 min
  3. Vill mark. Thea Hvistendahl, 2016. 5:30 min
  4. Verdens mellomste fisk. Cathinka Tanberg, 2016. 11 min
  5. Maratondagboken. Hanne Berkaak, 2015. 8 min
  6. Myrhull. Torfinn Iversen, 2018. 13 min
  7. Odd er et egg. Kristin Ulseth, 2016. 12 min

Varighet: 67 min.
Språk: norsk tale / ingen tale
Filmene ligger som enkeltstående DCP-filer og kan vises samlet eller som førfilm, så mye og så lenge man ønsker. Påsynslenke kan ettersendes ved forespørsel.

Zara og dei: Gorillahjerne til middag

zaraogdei

Vi veit ikkje så mykje om Zara og dei. Men Zara og dei blør visst forferdeleg mykje nasebold. Og Zara og dei stel visst både gryter og barn frå andre folk. Dessutan bur Zara og dei i campingvogn. Og kva et eigentleg Zara og dei til middag? Heilt sikkert noko skikkeleg nifst.

Nils Johan Lund (f. 1974) jobber som motion designer og animatør. Zara og dei er basert på boka av samme navn og regissert sammen med forfatteren Bjørn Sortland. Bjørn Sortland (f. 1968) er forfatter, produsent og regissør: Han har gitt ut en rekke romaner, noveller og bildebøker for barn og unge. I 2017 ble kortfilmen hans Julie (15) vist på Kortfilmfestivalen (regissert sammen med Mads Andersen).

Tindra set fyr

tindrasetfyr

Tindra er fyrvokterdatter. En kveld mens faren er på fisketur, slokner plutselig fyret mens en båt er på vei rett mot skjærene. Tindra prøver å tenne opp fyret, men setter isteden hele fyrtårnet i brann. En animert spenningsfilm om en liten jente som tar et stort ansvar.

Andreas Paleologos (f. 1976) er en svensk-gresk animatør, regissør og elektromusiker, bosatt i Oslo. Paleologos er utdannet ved Konstfack i Sverige, og er også kjent som elektromusikk-ninjaen Cuckoo.

Vill mark

Vill mark

Søstrene Lise og Synnøve leker langs elven i sitt nye nabolag, men leken blir brått forstyrret da to andre jenter dukker opp og vil vite hvem de er og hva de egentlig gjør på ‘deres’ sted. «Vill mark» vant kortfilmprisen under Barnefilmfestivalen i Kristiansand i 2018.

Thea Hvistendahl gikk ut av Westerdals i 2013 med en spesialisering innenfor regi. Hun har siden fokusert på å lage musikkvideoer og vant bl.a. prisen for beste musikkvideo på kortfilmfestivalen i Grimstad i 2014 og i 2017 ble hun nominert til Spellemannsprisen for beste musikkvideo med Den Islamske Elefanten for Karpe Diem. Thea har siden 2015 gjort reklame for Einar film.

Verdens mellomste fisk

verdensmellomste

Ingeborg er en ung jente som liker å fiske. Som vanlig melder hun seg på den årlige fiskekonkurransen, og fanger en usedvanlig mellomstor fisk. Hun har faktisk fanget verdens mellomste fisk. Ingeborg og fisken blir rikskjendiser over natta. Men hva skjer når fisken legger på seg?

Cathinka Tanberg (f. 1980) er utdannet animatør ved Høgskulen i Volda og KHiB. Hun har regissert flere oppdragsfilmer, men Verdens mellomste fisk er hennes debut som kortfilmregissør.

 

Maratondagboken

Maratondagboken

Hva skjer hvis du deltar i en løpekonkurranse, men planlegger veldig hardt ikke å vinne? Om de små og rare som aldri synes og aldri vinner – men som kanskje tar den største premien helt til slutt.

Hanne Berkaak (f. 1980) arbeider frilans som illustratør og animatør og er nå basert i Oslo. Hun har en Master i Communication Art & Design fra Royal College of Art, London og en BA i animasjon fra Parson’s School of Design, New York. Berkaak har laget animasjonsfilm for Playstation, Channel 4, Yo Gabba Gabba og Save The Children.

 

Myrhull

myrhull

Jenny og Ingrid skal på camping tur sammen. De er egentlig ikke så gode venninner, men foreldrene deres ønsker at de skal være det. Da faren til Jenny må gå tilbake til bilen for å hente noe, kommer jentene opp i en litt farlig og vanskelig situasjon . En film om å tøye grenser og det å “gå over streken”, men la det gode seire tilslutt.

Torfinn Iversen er en norsk filmregissør og manusforfatter. Han har en bachelor i filmvitenskap fra Høgskolen i Lillehammer og er utdannet ved Nordland kunst- og filmfagskole.

 

Odd er et egg

odderettegg

Odd er livredd for hodet sitt, inntil han en dag forelsker seg i Gunn som både er uredd og glad i livet. Livet til Odd blir snudd på hodet og på uventet vis blir han fri for all bekymring.

Kristin Ulseth (f. 1968) har mange års erfaring fra film- og TV-bransjen og jobber til daglig som produsent i Maipo Film. Odd er et egg er hennes første animerte kortfilm.

DCP, Blu-ray
Norsk
  • NFK (Kortfilm)

    Filmklubber kan vise kortfilmpakker gratis. For visning av enkeltkortfilm, da kontakt med chloe (at) filmklubb.no for prisavklaring.