rudy og lynmonsteret

Kult og kort V: Skal vi være sammen? (2020)

Seks fine kortfilmer for barn tilbys gratis for filmklubbene på DCP og Bluray. Filmene har enten norsk eller ingen tale, og passer for barn fra seks år og oppover – med adgang for hele familien. 

Denne femten utgaven av «Kult og kort» har fellesskap som en rød tråd. Det kan handle om å ha en venn eller lengte etter en, om å være forelska, takle utfordringer sammen eller dele en opplevelse. Til sammen er det seks filmer med i pakken.

Rudy og lynmonsteret, 2020. Regi: Endre Skandfer, 8 min
Knask eller knep, 2020. Regi: Morten Evelid, 16 min
Perledykker, 2020. Regi: Margrethe Danielsen, 9 min
Lappen, 2020. Regi: Tiril Myhre Skår, 11 min
Gratulerer med dagen, 2020. Regi: Kristin Nicolaysen, 2 min
Zara og dei: Missekonkurranse, 2020. Regi: Bjørn Sortland, Nils Johan Lund, 12 min

Filmene ligger som enkeltstående DCP-filer og kan vises samlet eller som førfilm, så mye og så lenge man ønsker. Påsynslenke kan ettersendes ved forespørsel.

———-

Rudy og lynmonsteret

rudy og lynmonsteret

Rudy elsker å leke: vilt og fort og gjerne i et klatretre. Han finner alltid på sprell når han er i barnehagen, og særlig sammen med Theoroda. Men en dag dukker et lynmonster opp. Og plutselig tør ikke Rudy noen ting lenger. Men er egentlig monsteret farlig? Theodora må trå til. En film om epilepsi, og om å tørre på overvinne frykt, enten man er syk eller ikke.

————

Knask eller knep

knask eller knep

Magda er black metal-fan og ikke som alle andre. Alt hun vil på Halloween er å kle seg ut med svarte klær og liksminke, men verken hennes polske pappa eller de kjipe jentene i nabolaget er særlig entusiastiske. For ikke å snakke om storesøster, som dumper henne og drar på ulovlig ungdomsfest…. Heldigvis snubler hun over Nils-Olav, som hun er forelsket i. Kanskje kvelden likevel har noe å by på? En herlig komedie dynket i bergensk regnvær.

————-

Perledykker

perledykker1

Perledykker er en film uten ord, en litt melankolsk skildring av vennskap delt opp i tre episoder som ikke henger sammen akkurat slik man tror. Et pinnsvin prøver å bli venner med en ballong. To skikkelser sitter på samme isflak, men driver plutselig fra hverandre. Og to muslinger på havbunnen prøver å vise hverandre hvor flotte perler de har. Men noen ganger er det ikke bare lett å være sammen.

—————————-

Lappen

lappen

Lea og Elise er bestevenner, selv om de virker veldig forskjellige. Så en dag skjer noe som gjør det vanskelig for Lea å være en så god venn som hun ønsker. Tommy kommer bort til Lea og forteller at han vil være kjærester med Elise. Kanskje Tea kan spørre for ham? Lea sier ja til å hjelpe, men snart finner hun ut at hennes egne følelser krasjer med situasjonen.

—————–

Gratulerer med dagen

gratulerer med dagen 2

En superkort dokumentarfilm om en spesiell 17. mai-feiring i Alta. For Iver og Signe blir det også dagen da en ny vær kommer til verden i sauefjøset. Filmen er del av prosjektet «Tidskapsel», en samling korte filmer laget under koronatida i Nord-Norge.

———

Zara og dei: Missekonkurranse

zara og dei

Zara og familien hennes er ikke som andre familier. For eksempel blør de veldig lett neseblod. Så når pappaen til Patricia vil lage missekonkurranse i bursdagen til Patricia, blir Zara usikker. For hva går det egentlig ut på? Å være fin, liksom? Heldigvis blir hennes egen sprø pappa med på konkurransen og snur alt på hodet. En morsom og herlig ekkel med en alvorlig undertone.


Regi:

Med:
Lengde: 56 min
Aldersgrense:
Tema: , ,

DCP
Norsk
  • NFK (Kortfilm)

    Filmklubber kan vise kortfilmpakker gratis. For visning av enkeltkortfilm, da kontakt med chloe (at) filmklubb.no for prisavklaring.