Kvinnodröm (1955)

Kvinner har vært en usedvanlig viktig bestanddel i Ingmar Bergmans liv – privat som profesjonelt. Ikke bare har han jobbet tett sammen med kvinner som han enten hadde, hadde hatt eller kom til å få et forhold til – han har også utforsket kvinner og kvinneroller, samt forholdet mellom mann og kvinne, i en rekke filmer.

I Kvinnodröm møter vi Susanne som sammen med modellen Doris drar til Gøteborg for å ta bilder av en motekolleksjon. Vel fremme blir imidlertid ting ikke som de hadde tenkt seg, i hvert fall ikke deres relasjoner til menn – henholdvis en gammel flamme og et nytt bekjentskap.

Filmen er blant Bergmans mer ukjente filmer, preget av en eksperimenterende vilje, med ekspressive partier der Bergman leker seg med forholdet mellom lyd og bilde.
Omtale: Cinemateket i Oslo. 


Regi:

Med: Eva Dahlbeck, Harriet Andersson, Gunnar Björnstrand, Ulf Palme, Inga Landgré
Lengde: 87 min
Aldersgrense: 15 år
Tema:

Blu-ray
Svensk
Engelsk
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.

DCP
Svensk
Engelsk

Alle DCP-visninger må godkjennes av SFI, og bør bestilles i god tid før visningen.

  • Svenska Filminstitutet (SFI)

    DCP: 2000 SEK per visning + frakt/overføringsgebyr (det er en fordel å være koblet til MovieTransit).