Livet er den tiden det tar å dø (2023)

«Livet er den tiden det tar å dø» er en dokumentarfilm om Lars Saabye Christensens mer enn tretti år lange liv som musiker. En mer ukjent del av Saabye Christensen, men som har formet og inspirert hans syn både på livet og hele forfatterskapet.
I begynnelsen av denne dokumentaren møter vi en av Norges mest kjente forfattere rett etter en svært dramatisk periode i hans liv. Han har nettopp vært gjennom en kreftsykdom og var sikker på at han ville dø, og at han hadde skrevet sin siste bok.

Vi har fått en unik tilgang til Lars Saabye Christensen og han deler tanker selv hans nærmeste medarbeidere aldri har hørt. Tanker som har formet hans forfatterskap. Om Gud, livet, døden, troen, håpet – og tiden. Tiden, som skaper både uro og trygghet, og som for Lars Saabye Christensen blir selve symbolet på kampen mellom livet og døden. Et tema som har fulgt forfatteren siden guttedagene både i hans dikt, bøker og musikalske tekster.

Her får vi hele historien, fra historien om det første diktet, gjennom tanker om forfatterskap og musikk, til kjærlighetserklæringer og reiser rundt i hans eget Oslo og til Vesterålen, hans hjem i femten år. Vi får høre om de store bluesmenn og møter den musikalske bestekameraten i over tretti år, Kåre Virud, i Skien.


Regi:

Med: Lars Saabye Christensen
Lengde: 71 min
Aldersgrense: Tillatt for alle
Tema: ,

DCP
Norsk
  • Norsk Filmdistribusjon

    DCP: 1000 kr + mva+ overføringsgebyr på 250 kr
    DVD/BD: 800 kr+mva
    Andre formater: 750 kr+mva
    Nyere kinotitler på DCP kan bestilles via Filmklubbforbundet eller direkte fra byrået (sett oss gjerne i kopi): Kontakt:  martin.svalastog@norskfilmdistribusjon.no.