Løvenes konge (1994)

The Lion King

Det er en stor dag i løvenes rike når løveungen Simba blir født. En dag er det han som skal overta kongetronen etter sin far Mufasa! Dette er til stor glede for alle utenom Scar, Mufasas slemme bror, som selv ønsker å overta tronen. Tiden går og den nysgjerrige Simba lærer seg å takle farer som en blivende konge kan bli utsatt for. Han følger sin far, får kloke råd av bavianen Rafiki og leker med kompisen Nala. En dag skjer det noe forferdelig, Mufasa forsvinner sporløst – og før man vet ordet av det har Scar overtatt tronen! Simba blir jaget ut av flokken og må klare seg i den store verden helt alene. Langt borte fra familien treffer han marekatten Timon og vortesvinet Pumbaa, som blir hans nye venner. Men en dag vender Simba tilbake til løveriket for å gjenvinne sin plass som Løvenes konge.

Regi:
,
Med: Matthew Broderick, James Earl Jones, Jeremy Irons, Moira Kelly, Nathan Lane, Niketa Calame, Ernie Sabella, Robert Guillaume, Rowan Atkinson, Madge Sinclair, Whoopi Goldberg, Cheech Marin, Jim Cummings
Lengde: 90 min
Aldersgrense: 6 år
Tema: ,

Blu-ray
Norsk eller engelsk
Norsk
  • MPLC

700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.