magnolia

Magnolia (1999)

En døende far, en ung kone, en mannlig sykepleier, en berømt sønn, en forelsket politimann, et tidligere vidunderbarn, en game-show vert og en misbrukt datter tar alle del i den mosaikken av handlinger som utgjør Magnolia.

På forskjellige måter er de knyttet opp mot game-showet What Do Kids Know? Gjennom stemningsfulle portretter av karakterenes skjebner får vi innblikk i deres savn, kjærlighet, kriser og tilgivelse. I løpet av en dag flettes så livene deres sammen gjennom tilfeldigheter og sammentreff som bygger seg opp mot et felles klimaks

Ifølge regissør Paul Thomas Anderson, som tidligere er kjent for å ha laget Boogie Nights er Magnolia en adaptasjon av Aimée Mann sin musikk. Han lyttet til hennes musikk da han skrev manuset og han har også hentet noen av replikkene fra hennes sangtekster.

Tom Cruise vant Golden Globe for sin glimrende rolletolkning i Magnolia. Han spiller den usympatiske Frank Mackey som er kjent for sin mannssjåvinistiske filosofi som han også holder kurs i. Etter hvert som hans kompliserte forholdet til faren avsløres får vi imidlertid innblikk i hans følelser.

Tom Cruise gjorde sitt store gjennombrudd med Top Gun i 1986. Han vant Oscar for sin rolle i Rain Man i 1988, og senere har vi sett ham spille store roller i blant annet Oliver Stones Født 4. juli (1989), Mission Impossible (1996), og Stanley Kubricks Eyes Wide Shut (1999).


Regi:

Med: Tom Cruise, Pat Healy, Julianne Moore, Genevieve Zweig, Mark Flannagan, William H. Macy
Lengde: 188 min
Aldersgrense: 15 år
Tema:

Blu-ray
Engelsk
Engelsk
  • Filmbank

    Bluray/DVD: £100 per visning + mva. Bestilles via NFK.