Marnie (1964)

Filmen forteller historien om den frigide kleptomanen og lystløgneren Marnie (Tippi Hedren). Hun har gjort karriere av å starte nye jobber under falsk identitet, for så å tømme arbeidsgiverens safer for alle verdier. En karriere hun har holdt på med lenge, inntil hun blir oppdaget av sin siste sjef, Mark Rutland (Sean Connery). Han innser at Marnie er dypt forstyrret, og i stedet for å overgi henne til politiet, presser han henne til ekteskap i et forsøk på å redde henne. Et ekteskap Marnie er uvillig til, ettersom nærkontakt med menn og sex er noe hun er ekstremt lite interessert i. Resultatet er en katt og mus-lek fylt opp med psykoanalytiske samtaler og seksuelle undertoner.

Omtale: Filmamasoner.no


Regi:

Med: Tippi Hedren, Sean Connery, Bruce Dern, Diane Baker
Lengde: 130 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: ,

Blu-ray
Engelsk
Utekstet
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.