Med hjertet i halsen (1959)

North by Northwest

Cary Grant til fots jaget av fly og sluttoppgjøret på presidentportrettene på Mount Rushmore er blant filmhistoriens mest kjente og minneverdige scener, og filmen er blant Hitchcocks mest populære med mye Hitchcock-suspense, action og humor.

Reklamemannen Roger O. Thornhill (Grant) forveksles med en hemmelig agent og jages gjennom Amerika både av fiendtlige spioner og av myndighetene. Den eneste han våger å forholde seg til, er en mystisk og blendende vakker kvinne (Saint) som han heller ikke føler seg trygg på – han vet ikke om hun vil elske med ham eller drepe ham. Kanskje begge deler?

Den engelske tittelen henspeiler på et sitat fra Hamlet: «I am but mad north-north-west». På samme måte som Hamlet ikke har noen å henvende seg til fordi alle tror han er gal, vikles Thornhill inn i et nett av så usannsynlige hendelser at ingen tror ham, noe som betyr at han må komme seg ut av vanskelighetene alene. Cary Grant gjør en strålende rolle, som den lett furtne, men sjarmerende og du verden så handlekraftige hovedpersonen.

Omtale: Cinemateket i Tromsø.


Regi:

Med: Cary Grant, Eva Marie Saint, James Mason
Lengde: 136 min
Aldersgrense: 12 år
Tema: ,

Engelsk
  • Park Circus

    Fra €200 per visning.

Blu-ray
Engelsk
Engelsk

Blu-rayen har ikke norske undertitler.

  • Filmbank

    Bluray/DVD: £100 per visning + mva. Bestilles via NFK.