Menneskelige ressurser (1999)

Ressources humaines

Frank er 22 år og studerer bedriftsøkonomi i Paris. Kontakten med foreldrene nord i Frankrike er dårlig, men gleden er desto større når Frank får en praksisplass ved farens fabrikk og flytter hjem igjen.
Faren er stolt av sønnen som får seg akademisk utdannelse. Selv har han slitt med maskinene for den samme fabrikken i over 30 år.

Fabrikkens ledelse gir Frank i oppdrag å se på personalsituasjonen i lys av planene om innføringen av 6-timers arbeidsdag. De ansatte er skeptiske til Franks prosjekt. Men han tar selv fatt i oppgaven med stor entusiasme og pågangsmot, overbevist om at han legger planer til de ansattes beste. Men så kommer han over dokumenter som viser at ledelsen bruker resultatene fra prosjektet til å omstrukturere bedriften. Mange av «gutta på gulvet» skal sparkes, blant annet Franks egen far.

Om regissøren:
Laurent Cantet representerer den nye generasjonen franske filmskapere som lager realistiske, nærmest dokumentarisk nærværende filmer. Målet er å ta pulsen på samtiden. Cantet vant mange priser for sine kortfilmer på midten av 90-tallet og i 1997 regisserte han Bortreist (Les Sanguinaires), Frankrikes bidrag til 2000 sett av … filmene som gikk på kino i fjor høst. Menneskelige ressurser er hans spillefilmdebut. Den vant prisen for beste debutfilm ved filmfestivalen i San Sebastian.


Regi:

Med: Jalil Lespert, Jean-Claude Vallod, Chantal Barré
Lengde: 100 min
Aldersgrense:
Tema:

35mm
Fransk