Mesterdetektiven Basil Mus

Mesterdetektiven Basil Mus (1986)

The Great Mouse Detective

Dette er Walt Disney’s tegnefilmtolking av mesterdetektiv Sherlock Holmes, og Disneys 26. helaftens spillefilm. Basil Mus bor i Baker Street han også, trolig i kjelleren til Sherlock. Her får han besøk av den lille musungen Olivia, som leter etter faren sin, dukkemakeren Julius Rustimus. Basil skjønner at det er Flagre, den fryktede medhjelperen til professor Rottenikken, som står bak kidnappingen. Det viser seg at den ondskapsfulle Rottenikken har planer om å ta over makten i landet. I en ganske skummel tegnestil er det duket for en voldsom ferd gjennom dypet av London ved århundreskiftet.


Regi:
, , ,
Med: Val Bettin, Vincent Price, Eve Brenner, Candy Candido, Susanne Pollatschek, Basil Rathbone, Barrie Ingham, Melissa Manchester, Diana Chesney, Alan Young
Lengde: 71 min
Aldersgrense: Tillatt for alle
Tema:

DVD
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.