Minner om Paris (2023)

Revoir Paris

Mia stopper ved en bistro for å søke ly i det øsende regnværet, men snart blir de kjente parisiske kveldslydene erstattet av skuddveksling når terrorister kommer inn i lokalene. Hovedpersonen Mia, spilt av den Césarvinnende skuespillerinnen Virginie Efira, lar publikum få oppleve Paris før, under og etter terrorhandlingen – gjennom Paris’ ikoniske gater, kunstmuseer, nattklubber, restauranter, kafeer og turistattraksjoner. I form av dype samtaler med kjæresten, venner, fremmede og andre overlevende får publikum et innblikk i den moderne kvinnens refleksjoner rundt familie, relasjoner, karriere og storbyens kompleksitet.

Regissør Alice Winocour forteller en dypt personlig historie (broren hennes overlevde Bataclan) og viker ikke unna for å skildre terrorhandlingens grufulle brutalitet. Likevel er «Minner om Paris» ikke en historie om vold, men et intelligent drama om konsekvensene og en finstemt hyllest til kameratskapet mellom ofrene – og til livet.


Regi:

Med: Virginie Efira
Lengde: 104 min
Aldersgrense: 15 år
Tema:

DCP
Fransk
Norsk
  • Storytelling Media

    DCP: 800,-  + mva // Barnefilmklubber: 600,- + mva. Bestilles fra Filmklubbforbundet, og overføres digitalt. Overføringsgebyr: 250 kr.

    DVD/Bluray: 600,-. + mva.