Minsk (2022)

Da presidenten i Belarus, Aleksandr Lukasjenko, under mistenkelige omstendigheter ble valgt for sjette gang på rad i 2020, utløste det de største demonstrasjonene mot regimet noensinne. De nærmere 200 000 demonstrantene ble møtt med tilfeldige massearrestasjoner, skarpe skudd og brutal undertrykkelse fra Europas siste diktator. Paret Pasha og Julia skal levere en bil til Pashas ekskone, og havner ved en tilfeldighet i skuddlinjen mellom demonstrantene og opprørspolitiet. I løpet av den neste timen blir både livene deres og alle de møter på fullstendig forandret.

Minsk er en usedvanlig intens skildring av hendelsene i Belarus i august 2020. Hele filmen består av én kontinuerlig tagning, som konsekvent holder Pasha og Julias perspektiv. Grepet oppnår en emosjonell intimitet som gir en unik tilgang til opplevelsen av terroren tilfeldige belarusere ble utsatt for av diktaturets opprørspoliti. Man får undertrykkelsen, torturen og flukten for livet grundig under huden i dette intense dramaet om nøytrale sivile som vilkårlig blir sugd inn i volden.

Omtale: Tromsø internasjonale filmfestival/tiff.no


Regi:

Med: Yuliya Aug, Matthias Bestshotnov, Alexandr Domowoy
Lengde: 82 min
Aldersgrense:
Tema: ,

DCP
Russisk
  • Internasjonal salgsagent

    Rettigheter må skaffes fra utlandet. Pris etter avtale, som regel kostbart, over 200 euro + mva. Ta kontakt for mer info.