Mitt hjertes tapte slag (2005)

De battre mon coeur s'est arrêté

Fransk films nye supertalent og sexsymbol Romain Duris i overbevisende rolletolkning.

Gangsteren Tom har tatt opp arven etter sin far, som var en tvilsom hushai. En dag møter han en impressario som hadde Toms mor i sin kunstnerstall. Hun var en begavet konsertpianist og Tom begynner å se for seg at han kanskje fremdeles kan rekke å følge i hennes fotspor i stedet for i farens.

Harvey Keitel spilte i James Tobacks thriller Fingers i 1977. Den handlet om konsertpianisten som også var gangster og pengeinnkrever. I Mitt hjertes tapte slag er det stortalentet Romain Duris som tolker rollen som den rastløse gangsteren Tom. Han følger farens fotspor som brutal hushai, men er på mange måter en splittet personlighet. En dag møter han morens impressario fra gamle dager, og straks blir ungdomsårenes store ambisjoner om å kopiere morens karriere som konsertpianist vekket til live.

Men veien tilbake til tangentene er brolagt med motgang, raseri og motløshet. Tom oppdager etter hvert at noe har gått tapt på veien fra lovende pianotalent til mafiøs eiendomsspekulant. Har han fremdeles noe igjen av arven fra sin mor som lar seg redde?

Romain Duris er vakker som Alain Delon, røff som Jean-Paul Belmondo og elsket av det franske kinopublikum etter en rekke store filmer de siste årene. Her brillierer han som pianist. Han brukte mange måneder på å lære seg faktene til et ektefødt barn av klaverfaget.

Mitt hjertes tapte slag er en av fransk films største triumfer i 2005. Filmen vant hele 8 franske Cesar-priser, deriblant prisene for beste film og beste regi.


Regi:

Med: Robert Duris
Lengde: 107 min
Aldersgrense:
Tema: ,

35mm