Monsieur Ibrahim og Koranens blomster (2004)

Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran

Monsieur Ibrahim er kjøpmann av tyrkisk herkomst.
Han har en liten dagligvare-butikk i en av Paris’ mindre fasjonable strøk. Over gaten bor den jødiske gutten Moses. Han er bare 15 år, men tar ansvar for både sitt eget og sin forsofne fars liv. Moren har han ikke sett på mange år.

Så kommer dagen der Moses fyller 16 år. Far har selvfølgelig glemt det hele, så det blir en stusselig feiring. Men i sine egne øyne er Moses nå en mann. Han knuser sparegrisen og med lomma full av penger tar han mot til seg og oppsøker de prostituerte som står tett i tett på fortauet utenfor. Far forsvinner mer og mer ut av Moses’ liv, til han en dag er fullstendig borte. Dermed blir den fargerike, klarsynte og muslimske kjøpmannen Ibrahim ikke bare en venn, men også en farsfi gur for den jødiske gutten.

Monsieur Ibrahim og Koranens blomster er en vidunderlig film som oser av Paris-atmosfære og 60-tallsnostalgi. I rollen som Ibrahim ruver en opplagt Omar Sharif og lydsporet er en perlerad fra datidens hitlister.


Regi:

Med: Omar Sharif, Pierre Boulanger, Gilbert Melki, Lola Naymark, Anne Suarez, Isabelle Adjani, Isabelle Renauld, Mata Gabin, Céline Samie, Guillaume Gallienne
Lengde: 94 min
Aldersgrense: Tillatt for alle
Tema:

DVD, 35mm
Norsk