moonrisekingdom

Moonrise Kingdom (2012)

«Finere kjærlighetshistorie skal man lete lenge etter.» – Erlend Loe

Wes Anderson har hatt en fargerik karriere omtrent uten dødpunkter, hvor den ene genistreken har fulgt den andre. Moonrise Kingdom var hans syvende spillefilm og har, som de fleste av Wes Andersons filmer, et helt fantastisk karaktergalleri, hvor en makeløs parade av kjente skuespillere får prøve seg på noe annet enn de er vant til. Vi møter Bruce Willis i selskap med Anderson-favoritter som Bill Murray og Jason Schwartzman. Dessuten finner vi Tilda Swinton i den herlige rollen som «Social Services» (!) – Anderson har sagt at han hadde ønsket å jobbe med henne helt siden han møtte henne i Sundance i 1993, hvor han var med debutfilmen Bottle Rocket og hun med Orlando.

Moonrise Kingdom er inspirert av den britiske filmen Melody: For ung til kjærlighet og handler om to ungdommer som rømmer hjemmefra – og om alle de små og store tildragelsene dette fører med seg. «Stort mer er det ikke hensiktsmessig å vite på forhånd. Filmen er en fullendt fest av musikk, farger, billedkomposisjon og ikke minst dialoger og situasjoner. Finere kjærlighetshistorie skal man lete lenge etter.» (Erlend Loe)

(Cinemateket i Bergen)


Regi:

Med:
Lengde: 93 min
Aldersgrense:
Tema: , ,

DCP, Blu-ray
Engelsk
Norsk
  • Norsk Filmdistribusjon

    DCP: 1000 kr + mva+ overføringsgebyr på 250 kr
    DVD/BD: 800 kr+mva
    Andre formater: 750 kr+mva
    Nyere kinotitler på DCP kan bestilles via Filmklubbforbundet eller direkte fra byrået (sett oss gjerne i kopi): Kontakt:  martin.svalastog@norskfilmdistribusjon.no.