Mørk blå nesten sort (2006)

Azuloscurocasinegro

Jorge er en hjemmeboende Madridgutt i 20-årene. Han våger endelig å fortelle sin far at han ikke ønsker å følge i hans fotspor som vaktmester, men få seg en utdannelse. Hvorpå den gamle mannen får slag og blir pleietrengende. Moren er død og storebroren sitter i fengsel og Jorge får aleneansvar for mating, bleieskift – og jobben han prøvde å flykte fra.
Han fullfører endelig en brevkurs-utdanning og er klar for å starte en ny tilværelse når livet tar en annen og komplisert vending: barndomskjæresten kommer hjem fra utlandet, bestevennen begynner å tvile på sin seksuelle legning, og storebroren ber ham om å gjøre sin fengsels-kjæreste gravid.

Det nye spanske regitalentet Daniel Sanchez Arévalo engasjerer og sjarmerer når han på elegant, spansk vis kombinerer handlingsmettet drama og svart humor.


Regi:

Med: Quim Gutiérrez, Marta Etura, Antonio de la Torre, Héctor Colomé, Raúl Arévalo, Eva Pallarés
Lengde: 105 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: , ,

35mm, DVD
Spansk
Norsk
  • Arthaus

    Visninger på DVD/Bluray: 250 kr. Visninger på DCP: 450 kr + mva. Obs! DCP bestilles direkte fra arthaus. Kontakt: annemarte@arthaus.no.

    DCP-ene overføres til kinoene digitalt, med mindre noe annet er spesifisert. Overføringsgebyr ligger på 300 kroner + mva.