nader og simin

Nader og Simin – et brudd (2011)

(Jodaeiye Nader az Simin)

Et komplekst iransk mesterverk det er umulig å forbli uberørt av. Regissør Asghar Farhadi griper seerens oppmerksomhet fra første scene i sin nyeste film. Nader & Simin: A Separation ble velfortjent belønnet med de tre viktigste prisene under filmfestivalen  i Berlin i 2011.

Nader ansetter en pleierske for å stelle sin gamle far og ta vare på datteren når hans kone Simin flytter ut. En fremmed kvinne i en separert manns hus er uhørt i det strengt konservative Iran og forviklinger oppstår. En fatal ulykke inntreffer og det er uklart hvem som har skylden. I rettssaken som følger tvinges de involverte til å fortelle sannheten, også på bekostning av sin egen fremtid og familie.

I denne handlingsmettede historien klarer Farhadi å strø rikelig med temaer; fra barneoppdragelse til religion, klasseskiller og urettferdighet. Han skildrer med stor medmenneskelighet hvordan forholdene mellom barn og foreldre, mann og kone, forandres for alltid i en opprivende konflikt hvor alle ser ut til å ha rett og ta feil samtidig. dgr

Omtale i Montages.no


Regi:

Med: Peyman Moaadi, Leila Hatami, Sareh Bayat
Lengde: 117 min
Aldersgrense: Tillatt for alle
Tema:

Blu-ray, DVD
Persisk
Norsk

Arthaus har ikke lenger rettigheter til denne tittelen. Rettigheter kan undersøkes internasjonalt ved forespørsel.

  • Arthaus

    Visninger på DVD/Bluray: 250 kr. Visninger på DCP: 450 kr + mva. Obs! DCP bestilles direkte fra arthaus. Kontakt: annemarte@arthaus.no.

    DCP-ene overføres til kinoene digitalt, med mindre noe annet er spesifisert. Overføringsgebyr ligger på 350 kroner + mva.