Nattverdgjestene (1962)

Nattvardsgästerna

Freud snakket om religionen som en krykke for mennesket, og et hinder for fornuften. I filmen Nattverdsgjestene blottstilles en krykke-tro som er til hinder både for fornuft, sanselighet og følelser. Samtidig møter vi i filmen en Kristus-gestaltning som ikke bare avkler kirkens tro, men også representerer livskraft og håp.

Omtale: Cinemateket i Oslo.

Regi:

Med: Gunnar Björnstrand, Max von Sydow, Ingrid Thulin, Gunnel Lindblom, Allan Edwall
Lengde: 81 min
Aldersgrense: 15 år
Tema:

Blu-ray
Svensk
Engelsk
  • MPLC

700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.

DCP
Svensk
Engelsk

Alle DCP-visninger må godkjennes av SFI, og bør bestilles i god tid før visningen.

• Svenska Filminstitutet (SFI)

DCP: 2000 SEK per visning + frakt/overføringsgebyr (det er en fordel å være koblet til MovieTransit).