Nordøst (2005)

: Nordeste

Franske Hélène har hele livet satset på karrieren og hun har alt, unntatt et barn. Indianerkvinnen Juana har ingenting, bortsett fra sønnen Martin. Veiene deres krysses nordøst i Argentina. Hit, hvor det vakre landskapet står i sterk kontrast til utbredt fattigdom, kommer Hélène for å finne et barn hun kan adoptere, koste hva det koste vil.

For i nordøst er det barn å få kjøpt. Fortvilte kvinner, uten mulighet til å fø sine egne barn, kjemper en håpløs kamp mot et illegalt marked hvor barn er en handelsvare. Når Juana i desperasjon oppsøker en sosialarbeider for å få økonomisk hjelp, avspises hun med en oppfordring om å adoptere bort sønnen til velstående, vestlige mennesker. Noe annet ville være egoistisk. En skarp og politisk film om økonomisk urettferdighet, men samtidig et varmt portrett av to sterke kvinner.

Nordøst fikk prisen for Beste film på Stockholm Internasjonale Filmfestival 2005:
«En film som är anmärkningsvärt mogen i allt från tema och vision till utförande. Den vågar ställa svåra frågor utan att känna sig tvungen att besvara dem åt oss, och utan att någonsin fall över i sentimentalitet eller effektsökeri.»


Regi:

Med: Carole Bouquet, Aymará Rovera, Mercedes Sampietro, Ignacio Jiménez, Emilio Bardi
Lengde: 107 min
Aldersgrense: 15 år
Tema:

35mm, DVD
Norsk