Nostalgia (2022)

Hvordan føles det å returnere til hjembyen – et sted man ikke har besøkt på flere år? Er stedet det samme som det du kjente og forlot, eller har det kjente gått for alltid? Er du fremmedgjort i miljøet du en gang kjente så godt? Lever bygningene, gatene, nabolagene og menneskene som bodde der bare i minnene og ens egen tåkete erindring? Dette er noen av spørsmålene Felice må stille seg selv når han etter 40 år i selvvalgt eksil reiser tilbake til Napoli – byen som dannet rammen om livet hans de første femten årene av livet hans. Felice opplever at det nye og det gamle Napoli smelter sammen i bevissthet, hvor minner går hånd i hånd med fremgang og utvikling. Men hvor mye har egentlig endret seg siden Felice forlot byen? Og hvordan påvirker det som er et hyggelig gjensyn for ham de som ble igjen? Felice kommer til å oppleve at nostalgi kan være både berusende og farlig – for hvorfor forlot han egentlig Napoli? Er fortidens skygger villige til å glemme, eller må Felice innse at skjebnen ikke skal rokkes av seg? Det går snart opp for den hjemvendte napolitaneren at ikke alle er like begeistret for å se ham, og snart må han konfrontere et farlig og betent miljø som inneholder svaret på hvorfor Felice måtte forlate Napoli for 40 år siden…

I «Nostalgia» leverer regissør Mario Martone en sterk visuell opplevelse, der fortid møter nåtid, og hvor bildene og historien utstråler en genuin følelse for Napoli, byens folk og kulturen i Sør-Italia.

Hovedrollen som Felice spilles med stor overbevisning av den prisbelønte italienske stjerneskuespilleren Pierfrancesco Favino, som er kjent for blant annet «World War Z», «Engler & Demoner» og «De vakreste årene».

Nostalgi er basert på Ermanno Reas roman fra 2016


Regi:

Med: Pierfrancesco Favino, Francesco Di Leva, Tommaso Ragno
Lengde: 117 min
Aldersgrense: 12 år
Tema:

DCP
Italiensk
Norsk
  • Another World Entertainment

    900,- kr + mva pr visning uansett format.

    Filmer bestilles fra Filmklubbforbundet, og kommer på fysiske harddisker.

    Frakt tur/retur faktureres etter reell kostnad. (For digitale overføringer: overføringsgebyr kr. 250,- kr +mva.)