Og mora di også (2001)

Y tu mamá también

To livsglade gutter, fulle av hormoner, med sommeren og hele livet foran seg. En forsmådd, ung hustru. Drømmen om en heisatur til en paradisisk strand, Boca del Cielo, Himmelens munn. Et vennskap som settes på prøve.

Joda, det er lett å avfeie denne filmen som en standard tenåringskomedie, en klisjefylt erotisk road-movie. Men filmen har dypere lag en dette. Kvinnen, Luisa, ser det som sin oppgave å gi guttene et mer bevisst forhold til sin egen seksualitet. I løpet av sommeren lærer guttene at kjærlighet og sex handler om mer enn å oppnå sin egen orgasme, og ikke minst om hvor skjørt livet egentlig er. Foruten å være en ungdomsfilm, er dette også en film om dagens Mexico. Filmens fortellerstemme setter handlingen inn i en sosial, historisk og politisk kontekst. De to guttenes urbane liv står i sterk kontrast til det fattige Mexico, som eksisterer parallelt omkring dem. Et levende og pulserende samfunn, preget av livets harde realiteter.

Alfonso Cuarón har allerede to store amerikanske produksjoner bak seg, A Little Princess og en moderne versjon av Dickens Store Forventninger, og har regien på den tredje Harry Potter-filmen. I en av hovedrollene finner vi Gael García Bernal, en av meksikansk films største stjerner for tiden. Han var nylig på norske kinoer i Pater Amaros forbrytelse, og spilte også i kritikerroste Amores Perros. Og mora di også gjorde stor suksess da den kom ut i Mexico i 2001, og har siden gått sin seiersgang verden rundt.

Friskt, morsomt, livsbejaende, pirrende og dampende latinsk begjær. Vil du langt vekk fra trøndersk høstvær, så kom deg til Rosendal i kveld!

(Trondheim Filmklubb)


Regi:

Med: Maribel Verdú, Gael García Bernal, Diego Luna
Lengde: 105 min
Aldersgrense: 15 år
Tema:

35mm, DVD
Spansk
Norsk
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.