Oppenheimer (2023)

Den amerikanske vitenskapsmannen, J. Robert Oppenheimer regnes som atombombens far. Hans engasjement, kunnskap og renommé landet ham stillingen som direktør av det hemmelige Manhattan-prosjektet, satt til en ørken i New Mexico, med flere av verdens ledende fysikere og teoretikere samlet. Mellom 1943-1945 ledet Oppenheimer et iherdig kappløp mot nazistene, hvor målet var å utvikle kjernefysiske våpen først, og motivasjonen var å få slutt på krigen.

Basert på den prisvinnende boken «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» av Kai Bird og Martin J. Sherwin.

Regi:

Med: Cillian Murphy, Robert Downey Jr., Matt Damon, Emily Blunt, Kenneth Branagh, Rami Malek, Trond Fausa
Lengde: 180 min
Aldersgrense: 12 år
Tema: ,

Blu-ray
Norsk
  • MPLC

700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.